Sidor

söndag 22 september 2013

Poolbygge - Del 3

Det går sakta framåt...

Lite för sakta enligt mig! Lite strul på vägen ska man väl kanske räkna med, men i det stora hela löper det på som det ska. Schaktaren gjorde ett inte helt felfritt jobb när han grävde gropen lite för liten (och dessutom grävde av elledningen, men det är en annan historia...)! De var dock snabba att skicka ut två av sina bästa killar utrustade med spadar (!) för att rätta till misstaget, vilket de löste med bravur!

Själva monteringen av poolen har dragit ut lite på tiden pga att leverantören haft lite för mycket att göra. Men när killarna från Härliga Bad väl är här så jobbar de på ruskigt bra, i ur och skur! Dessutom kommer vi inte att använda poolen förrän till våren, så det är gott om tid.Här testar dottern hur många simtag hon får plats att göra! Gissa om det är någon som längtar till nästa vår...!


Vi valde en poolstorlek på 4x8 meter, vilket blir ganska rejält men inte överdimensionerat. Trädäck runt om (bygger vi (maken) själva och ett insynsskydd mot vägen, vilket kommer att ge känslan av en innergård i hela trädgården. Nästa steg blir att de ska sätta i linern, den plastduk som gör att poolen blir vattentät.


fredag 6 september 2013

Moodboard September

September moodboard

Det som rör sig mest i huvudet just nu denna höst är renovering och planering för inredning av timmerstugan. Flera moodboards har redan vuxit fram, både på papper och i huvudet, även om det är en bit kvar till det är dags för själva inredningen. Därför får mitt bidrag denna vecka se ut så här, inte så höstigt kanske men som sagt det som sammanfattar min höst just nu!


Lite inspirationsbilder hur jag tänker mig den blivande inredningen. Lantligt men stilrent, några rustika timmerväggar kvar invändigt och ett nytt kök i vitt.

Se fler bidrag hos Fabriken.


onsdag 4 september 2013

Poolbygge - Del 2

Det går sakta framåt!

Gropen för poolen är nu färdiggrävd och underlaget klart för att börja montera själva poolen. 1,5 dags grävarbete tog det, inte en dryg vecka som vi fick veta av den första firman vi tog kontakt med...
Lönar sig att kolla runt och ta in offerter från flera håll, både med schaktare och poolleverantörer!Tänk vad skönt när det är klart och vi har ett trädäck som ramar in poolen och förbinder de båda husen, längtar!

Köksträdgården har fått flytta in i sin nya rabatt. Växterna gillar väl sisådär att bli flyttade mitt i säsongen men bönorna verkar ha klarat det bra i alla fall. Nästa år ska de få mer växtro.

måndag 2 september 2013

Pollbygge del 1 - FÖRE bilder

Hej!

Ja då var det dags för del 1 i poolbyggesföljetången! Vi börjar med ett par bilder hur det såg ut innan grävmaskinen satte igång, en ganska väl fungerande trädgård och grönsaksodling... Herregud, vad har vi gett oss in på?!
Steg 1 blev att flytta odlingslådorna till en annan del av tomten, med grönsaker i full blom! 
Maken förberedde ett nytt hem åt dem längs med stenmuren. Här tänker jag fylla med gårdsgrus runt omkring dem när de är på plats.


Och så här ser trädgården ut efter en dags schaktande. En del kvar att göra innan min målbild av pool och pooldäck är klart och inrett...
Mot slutet av veckan kommer fler bilder med förhoppningsvis några framsteg. På fredag morgon kommer poolleverantören och börjar montera, då ska kameran fram! Kul om ni vill fortsätta följa vår väg mot ett alldeles eget sommarparadis! 


Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...