Sidor

måndag 29 april 2013

Ny vecka!


Ledig dag!

Min helg blev lite förlängd med en ledig måndag!  Passade på att röja ut och göra rent i växthuset. Bytte jord och gödslade och försökte få den fetaste lilla skogsmus jag någonsin sett att flytta ut därifrån!
Jodå, fet som en riktig Disney-mus var han, efter att ha ätit upp en stor del av påsen med solrosfrön till fåglarna. solrosfröna är bortplockade men den lille tjockisen flyttade säkert tillbaka så snart jag gått därifrån... 

Kunde inte vänta på värmen utomhus längre så i eftermiddags var jag ute och sådde bönor och sallad i växthuset, lite tjuvstart sådär... Vill önska er alla en fin ny vecka!


torsdag 25 april 2013

April moodboard och ett litet avslöjande

April, april...

Ja det kan man åtminstone säga om våren som aldrig riktigt vill komma igång! April har känts som en enda lång väntan på våren och värmen. Här hemma har jag gjort mitt bästa för att skapa vår inomhus, vårblommor på köksön, sådder i varje ledigt fönster och lite gladare färger på köksporslinet.


April är också månaden som det hänt en hel del, både privat och på jobbet.
Roliga och kreativa projekt på jobbet, bland annat det här. Vi fick äntligen strukturerat upp i vår hall och byggt en praktiskt hallmöbel och målat den nya stalldörren in till dotterns rum (Bilder på det kommer så småningom...). 

Sist men inte minst har en ny vänskap med den här kreativa tjejen mynnat ut i flera roliga styling- och fotojobb. Jag har startat ett företag och vi har precis sålt vårt första reportage! Senare under året kommer ni att få se ett reportage från mitt kök i tidningen Älskade Hem. Fler är på gång, men i lagom takt, jag har ju redan ett roligt jobb!Lite pyssel och avkoppling har också hunnits med i april. Jag och dottern har hunnit göra flera halsband och armband. Mysigt och kul att göra tillsammans! Ständiga följeslagare den här månaden har varit min kameraväska, anteckningsboken och en lång rad välfyllda kaffemuggar! Den nya turkosa brickan är fylld med saker som hört till min april och får symbolisera min moodboard.


För mer inspiration, titta in på Fabriken!

 Vårhälsningar


måndag 22 april 2013

Lite bilder från i lördags

Sol, hav & god mat...

Jag brukar undvika att arbeta på helgerna, men i lördags var det väl värt ett undantag!
Husföretaget där jag jobbar har tomter till försäljning nere i Ugglarp och för att promota dessa arrangerade vi ett event ihop med Ugglarps Grönt, som äger del av marken och som kommer att bygga upp konceptet Matens Hus i samma område. Temat var förstås mat lagad på närodlade råvaror från gården och trakten runt om. Ett utekök byggdes upp och där huserade kocken Tareq Taylor med sin kollega Andrew. Fat efter fat med härliga rätter langades ut från köket och avnjöts av våra gäster.

Själv myste jag runt och pratade med kunder och fotade så mycket jag hann med. Passade på att njuta av vårsolen, utsikten, stämningen och den fantastiska maten! Här kommer en liten sammanfattning i bilder av en mycket lyckad dag på jobbet!
 

 

fredag 19 april 2013

Brunrosa toner

Lite nytt i garderoben

Bara att konstatera, försmaken för naturfärger håller i sig! Helst lite jordigt brun-rosa-lila, samma som går igen mycket i inredningen här hemma. Jag är väl helt enkelt ingen knallfärgsmänniska...

Hittade en ursnygg sjal i just denna färg när jag besökte den mysiga butiken "Blommigt & Prickigt" i Hyssna för ett tag sedan. Blev sedan sugen på att göra smycken som matchade till och botaniserade i pärlburkarna hemma. En liten pysselstund med dottern resulterade i ett långt halsband och 2 armband med matchande "tassels" att hänga på. Kul och billigt sätt att förnya garderoben på!Passar på att önska er en fin fredagkväll och helg!
Här ska jobbas i helgen, ett roligt event med tomt- och villavisning nere i Falkenbergstrakten.
Finaste kocken kommer dit och grillar åt besökarna och jag har packat kameraväskan och hoppas på fint utomhusväder!


torsdag 11 april 2013

Uteliv

Snart!

Skall jag sätta blommor i krukor, plocka fram de nya utemöblerna till altanen, fika i solen - utan att frysa, få fräknar på näsan av den starka vårsolen. Snart... Bara lite väntan kvar...

Hoppas jag!


 Bilderna kommer från förra sommaren, i år ligger vi efter med våren här, och överallt.
Vad jag längtar!


Två killar som trotsar kylan och inte missar en stund i solen är Nisse och Farfar. 
Det är så här vi oftast ser dem, tillsammans, i solen...

Just idag hoppas vi på att få hem Farfar från sjukhuset! Är man närmare 90 så kan läget förändra sig så snabbt, från ena dagen till den andra. Denna gången var det bara "falskt alarm". Tacksam!
Gladast att få hem honom blir nog ändå Nisse, som sökt igenom hans hus flera gånger, och undrat, letat...


Hoppas att ni andra njuter av utelivet, förhoppningsvis i solen!
Titta in på Fabriken så får ni en inblick i mer uteliv.söndag 7 april 2013

Söndagsbilden

Kajsa!


Lite långt mellan inläggen nu... Beror på att det varit mycket att göra med nya spännande saker.
Snart kommer ni att få läsa om det här på bloggen, men jag håller på det en liten stund till...

Här hemma har också varit full ruljans med snickerier i vår hopplösa hall. Nu äntligen har vi en klädförvaring värd namnet och sista penseldraget drogs igår! Återstår lite piffande och sen ska det fotas! Är riktigt nöjd faktiskt!


Dagens söndagsbild får lilla Kajsa stå för, en alltid glad och väldigt lugn liten hundtjej.
Fastän hon är dotterns hund egentligen så är det mitt knä hon ska ligga i när vi sitter i TV-soffan och min huvudkudde hon sover på om nätterna...

Önskar er alla en skön söndag och titta in på Fabriken för att se hur andra tillbringar sin söndag!


Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...