Sidor

måndag 17 juni 2013

Måndagsinspiration


I  vårt badrum


Har inte visat något från vårt badrum tidigare, så håll tillgodo med lite bilder här!
När vi byggde så valde vi bort en separat tvättstuga, mycket för att spara yta och bygga lite mindre. Lösningen blev att istället göra ett större badrum med en tvättavdelning i. Smart, eftersom smutstvätten nu kommer direkt in i respektive tvättkorg när man går in i duschen. Tidigare låg det små högar med tvätt här och där, långt från tvättstugan, främst efter lilla fröken i huset... Smart förvaring fick vi även inne i duschen då vår snickare byggde små fack för tvål, schampoflaskor m m. Badkar var ett måste för oss tjejer i familjen. (Funkar också utmärkt när hundarna skall badas!)
Ett tassbadkar stod högt upp på min önskelista och ett till rimligt pris hittades och inhandlades. Till badkarshylla för borstar, tvålar och annat använder jag en träbräda från stranden. Hyllan bakom WC-stol och badkar ger utrymme att ställa blommor m m.  Naturtemat från resten av huset fortsätter även in i badrummet. Björkstubben får ibland agera avlastningspall härinne. Lite glamour dock i form av söta spegelkrokar för mina och dotterns alla halsband... Kakel och klinker valdes i neutrala färger för att kunna variera stilen med olika färger på textilier. Just nu går badrummet i lite blågrått med duschdraperi och textilier från HM Home. Lite maskulinare färger för att balansera upp det romantiska i tassbadkaret så att även mannen i familjen skall trivas härinne...


I fönstret samsas gamla glasburkar med reseminnen i form av snäckor och fossilstenar från Bornholm.Ja, det var vårt badrum det. Inrett med ganska enkla medel och lite bidrag från naturen så känns det riktigt vardagslyxigt!
3 kommentarer:

Rosa i huset i vitt sa...

Vilket fint och praktiskt badrum du har
kram Rosa

Maria sa...

Smakfullt!
Att hålla sig till neutrala färger på kakel och klinkers har jag verkligen lärt mig efter vårt förra hus, där badrummet fick ett dyrt fint kakel i blått, med ännu dyrare fina kakelbårder i olika färger.... Inte värt pengarna, då man tröttnar... ;)
Nu blir det vitt/svart/grått här med. Perfekt att ndra med textilier ju!
Så snygga krokar ni har till era halsband!
Kram /Maria

Life's Silverlining and I sa...

Du har det sååå fint! Nu har jag en bild på det fina fatet i bloggen i inlägget med jane irendalbbkräm. Gillar det massor! Tack!
Stor kram Nilla

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...