Sidor

onsdag 30 november 2011

Köpmansdisken

Nu har den hittat sin plats! Vi tänkte ju först bygga en köksö av köpmansdisken, men på väg till sin plats mellanlandade den mot köksväggen... Det är ju där den skall vara! 


Nu väntar renovering, nya sidor, en ny skiva upptill och ett par lådor skall lagas. Färgen får vara som den är, den stämmer väl överens med skafferidörren. Handtagen tänker vi inte heller byta ut, de känns slitna på rätt sätt.Ljuslampetterna skall få en annan plats i huset och ovanpå disken tänkte jag ha en buffé med frukt, nötter och glögg nu under julen.


Susanne

måndag 28 november 2011

Adventskalender

Den här adventskalendern har jag gjort till vår dotter i år. Den gamla strandbrädan har fått några krokar där jag hängt upp fyra små paket, ett för varje advent att öppnas till adventsfrukostarna. Bara lite enkla små saker i paketen, det mesta med anknytning till julen. Det ljuvliga omslagspapperet tiggde jag till mig i blomsteraffären, helt oemotståndligt med gamla vintagebilder!


Övrigt på hallbyrån är ett gammalt ärvt tennfat som jag fyllt med lite udda julgranskulor och en hyacint. Det doftar härligt i huset nu när alla hyacinterna börjar slå ut! En minigran från skogen intill i en gammal syltburk skapar ännu mer julkänsla. Kransen och den rostiga lyktan är fyndade på fjolårets eftersäsongsrea...En fin måndag önskar jag er!

Susanne

söndag 27 november 2011

Första advent!

Första advent och vädret är allt annat än vinterlikt! Många plusgrader, knoppar på buskar och träd, grannens rododendron står i blom och stormen Berit eller hennes närmaste härjar utanför. Om det ändå varit sol och frost...

Vi försöker ha adventsmys här inne ändå med glögg (Årets Blossa är riktigt god, inte så söt i år!) och pepparkakor. I dag skall vi iväg på dotterns avslutning på kickboxningen (7 - 9-åringar är verkligen söta när de kickboxas!) och sedan väntar adventsfika med Farfar och mys inomhus resten av kvällen.

Våra adventsljusstakar i år ser ut så här; I år är det naturmaterial som gäller. Roligast av allt har varit turerna i skogen med dotter och hund när vi samlat material till alla ljusstakarna, mysiga små stunder tillsammans, och det är väl det julen handlar om?
Dottern har gjort en alldeles egen adventsljusstake som nu pryder vårt köksbord tillsammans med annat klassiskt Höganäsgods. Tänk, en hel servis stod nästan oanvänd i ett skåp hemma hos mamma!
Till köksfönsttret som bara är 50 cm högt har jag gjort en låg stake med ljuslyktor i betong på ett tennfat. Ingen risk för brännmärken i fönsterkarmen som i förra huset...


Krukorna med päls hann inte få "äkta" patina så här har jag varit framme med vit lasyr,
lite får man väl fuska...?

Dessa skall stå på köpmansdisken i köket när den är färdigrenoverad.


Vad hittar ni på idag den Första Advent?

Susanne

lördag 26 november 2011

Ljuspyssel

I går gjorde dottern och jag vaxljus. Lagom jobbigt pyssel och med en underbar doft av honung! Lilla dottern blev så förtjust i ljusen att hon steg upp tidigt i morse och gjorde frukost, bordet dukat och klart och vaxljusen tända när jag kom upp. Riktigt mysigt!

Idag fortsätter vi med det sista på adventsljusstakarna så att de blir klara till imorgon. Hittade en bild på förra årets adventsljusstake hemma hos oss i det gamla huset. I år blir det lite annan stil på dem...
Vad hittar ni på i dag?

Hälsningar

Susanne

onsdag 23 november 2011

Sidobord...

Nu har jag släpat in grejer från skogen in i huset igen... Denna stubbe har funnits med i vår trädgård under många år och flera boende. Tyckte att det var dags efter lång och trogen tjänst som blombord att det var dags för inre tjänst! Fram med vit sprayfärg och måla om...


Nu fungerar den som ett litet extrabord jämte en av sofforna, perfekt att ställa kaffekoppen på!
Måste väl erkänna att jag passade på att måla och installera den en dag när mannen var borta, risk att han skulle protestera mot mina skogsprojekt, men nu är han så nöjd...


Har hunnit göra några jul-lyktor också men dem visar jag lite senare!

Ha en fin kväll!

Susanne

fredag 18 november 2011

Första julpysslet!

I går kväll kom ett litet anfall av inspiration! Fick en idé som snabbt måste testas... Böjde till ståltråd till ett hjärta och lindade den med remsor av skinn från Gotlandsfår (hade småbitar från en gammal kappa i gömmorna).


Hängde upp det med en bit gammal vacker spets jag fått från svärmor. Enkelt, stilrent och gratis! Nu pryder hjärtat vår skafferidörr och fler i olika storlekar kommer säkert att tillverkas innan julen är här!Önskar er alla en trevlig helg!

Susanne

torsdag 17 november 2011

Nytt i entren...

Svårast i huset att få till är vår stora entré. Trots storleken så är den ganska svårmöblerad och det ser lätt rörigt ut med alla kläder och skor. Linneskåpet har åkt in i arbetsrummet som tidigare var dotterns sovrum, kistan i hallen likaså. Ut från skamvrån och in i blickfånget kom Farfars gamla hallbyrå som stått som ett "målningsprojekt" i ett hörn. Tillsammans med mattan och den röda brädan känns det inte alls som om den skall målas om längre... (Åtminstone inte nu när varma höst- och vinterfärger råder) Dessutom blir den perfekt att ha ljuslyktor och blommor på nu till julen! Saknar dock fortfarande en sittplats där man kan slå sig ner och knyta skorna...


Hallväggen som tidigare pryddes av den röda strandbrädan har nu fått inspiration från Camillas kreativa vägg! Här samlar vi alster som familjen gjort (främst Farfar) och särskilda favoriter. Tanken är att denna väggen skall fungera som ett växande galleri allt eftersom. 


Arbetsrummet håller också på att ta form nu och det känns som om de olika funktionerna i huset sakta hamnar på plats. Det tar ett tag att bo in sig och dessutom kommer nog vårt hus att ständigt vara ett föränderligt projekt...

Må så gott!

Susanne

onsdag 16 november 2011

Färgfrossa!

Snart åker de sista av höstfärgerna ut för att ge plats åt julen! Har varit i skogen idag och hämtat hem kvistar, mossa och kottar inför juldekorationerna. Vill passa på att visa den underbara färgkombinationen mellan nyponkvistarna, krukorna och den härliga tavlan vid vår matplats. Tavlan kommer från mina svärföräldrars hem och är gjord av gamla tapetrester. Härliga, mustiga och fylliga färger som verkligen signalerar höst för mig! En fortsatt fin dag i solen!

Susanne

tisdag 15 november 2011

Trevligt besök...

I går hade vi besök av stylist Anna Truelsen och fotograf Carina Olander som gjorde ett reportage om vårt hus för Plaza Interiör! Förhoppningsvis får vi se reportaget i tidningen till våren, men det kan också dröja längre. Jag meddelar här på bloggen när det har publicerats och kan då smygvisa någon bild.

Hur som helst så var det riktigt kul att vara med och se hur dessa mysiga tjejer jobbade. Oerhört imponerad av Carina som lyckades behålla sitt lugn trots att hon blev hårt uppvaktad av Nisse, för dagen något överaktiv. Om han inte nafsade henne i fötterna så var det kamerasladden eller rekvisitan som ansågs vara leksaker... Till slut somnade han i vilket fall i gott sällskap bland soffkuddarna!


Nu när de är klara med reportaget är det fritt fram att börja plocka fram julen, jag har fått hålla på den fram tills nu! Eftersom vi har en härligt solig dag idag så blir det långpromenad i skogen och insamlande av material till julpynt!
Susanne

onsdag 9 november 2011

Sneak peek...

En liten tjuvtitt på loftrummet, snart är det färdigtapetserat och jag får börja inreda...
Ha en fin onsdag!

Susanne

måndag 7 november 2011

Nya ljuspunkter

Detta inlägg skulle ju egentligen handla om det nya loftrummet, men tapetseringen tar längre tid än planerat. Kan konstatera två saker;
1. Tapeter med mönsterpassning är ingenting för utbrända hjärnor (min)!
2. Det finns faktiskt yrkesmän som gör sånt här "for a living", dem tänker jag använda nästa gång!

I stället passar jag på att visa mina nya favoriter i vardagsrummet just nu, 2 nya ljusstakar från Granit i riktigt rå form! Tycker att de passar så bra till kaminen och den skrotiga gamla vapenskåpsdörren. De har använts flitigt nu under helgen. Ingen risk att det börja brinna när ljusen brunnit ner heller då de är gjorda helt i metall.


Bilderna på dotterns nya rum får vänta i några dagar tills det är helt klart. I sin iver att få sitt nya rum har hon förstås redan flyttat in sängen och gosedjuren på loftet och börjat "smygbo"...

Ha en trevlig måndagskväll och tack för alla fina kommentarer till inlägget om mina köksfavoriter!

Susanne

onsdag 2 november 2011

Favoriter i köket

Allting i mitt kök är favoriter, det går inte att välja någon speciell del! Däremot kan jag säga att köket är min favorit i huset! Köket var det första som ritades in, med skafferi och allt, sedan fick resten av huset utforma sig efter köket. Den första bilden ni kan se är den ursprungliga skissen; Lite stramare, lite svalare än vad det blev i verkligheten...

Köket är den del av huset som jag under hela planeringsstadiet och bygget haft en klar och tydlig bild av, sedan har materialen fått växa fram efterhand. Som de svarta ramluckorna från IKEA, monterade med stödsidor emellan och med framdragen profilerad sockel för att kännas platsbyggt. Som den finsågade träpanelen på alla väggarna, som den lackade zinkplåten till stänkskydd (som egentligen används till att bandtäcka tak, plåtslagaren blev något förvånad över min beställning...), som den underbara 100 år gamla skafferidörren, som de små fönstren med ljungrosa glas ovanför skafferidörren, som Josef Frank-tapeten inne i skafferiet, som betongbänkskivorna, porslinshon, den breda induktionshällen med den rejäla vertikalfläkten, som den gammeldags ugnen och den maffiga blandaren. Allt har valts med omsorg och alla delar och material i köket känns nu också helt rätt.

Den stora utmaningen har varit att hitta de saker jag velat ha och ändå hålla en begränsad budget. Tack vare IKEA, Blocket och en del annorlunda lösningar så gick det ganska bra. Det som är kvar att göra nu är en köksö mitt på golvet, troligtvis med en gammal köpmansdisk som stomme...

Kort sagt, köket är min stora förälskelse i vårt hus! Det är också i köket som hela familjen tillbringar mest tid, matlagning, läxläsning, pyssel, fika eller lek med hunden... Håll tillgodo med bilder från mitt kök!

En trevlig onsdagskväll till er alla!

Susanne

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...