Sidor

söndag 31 juli 2011

Längtar efter ett trädäck!

Drömmer om att kunna gå ut på ett trädäck istället för gruset. Just nu känns det som om vi fortfarande bor på en byggarbetsplats och drar in mängder med grus i hallen varje gång vi varit ute...


Men, Rom byggdes inte på en dag och med tanke på att vi för ett år sedan ännu inte visste om att tomten fanns, och att vi på det året har hunnit med att projektera och bygga två hus här nere så är vi otroligt nöjda! Nu är det dags att varva ner och ta det lite lugnt ett tag - och vi kan ju faktiskt sitta på Farfars altan när det kniper:-).

fredag 8 juli 2011

Köket tar form

Betongbänkskivorna är på plats och var väl inte till full belåtenhet, lite småskador och passformen inte helt hundra. En överenskommelse med leverantören slutade med 0 kr i debitering mot att jag åtgärdade skivorna själv. Fram med betongspackel och slippapper. Fick också lära mig den hårda vägen att det går inte att bara olja in dem, man måste slipa bort betonghuden först! Nu är det gjort och det första testet med stensåpa istället för parafinolja är utfört. Gott resultat så jag fortsätter väl att slipa resten också! Gillar i vilket fall färgen och looken på skivorna i kombination med köket!


Köket i färdigmonterat tillstånd, inbyggda luckor och framdragen,
dubbel, profilerad sockel (tålmodig snickare!).

Fina bestickkorgar från butiken Caesars Hem här i Åsa. 
Mera betong!

Skafferiet

En liten tjuvtitt in i skafferiet...
Silverskedar hos en silversmed såklart! Resultat efter en stunds lek i smedjan,
måste bara hitta små nätta spårskruvar till dessa för ett få det helt rätt!

Vardagsrum

Mot slutet har bygget gått så himla fort så jag har knappt hunnit ta bilder. Stora huset är i alla fall färdigbyggt. Återstår att få inredningen på plats i varje rum och att få en enhetlig form i hela huset. Börjar med vardagsrum & matrum.

Välkommen in i entrén!


Betongfundament till kaminen, murat och putsat själva utan att ha
en aning om hur man skulle göra!
Farfars gamla ekskänk i nya kläder! Samma tapet som i skafferiet.Kolla lejontassarna!Jag önskade mig en nisch i en vardagsrumsvägg,
och snickarna byggde en till mig!
Kaminen på plats, på det färdiga betongfundamentet.
Ventilen i bakgrunden måste bytas mot en snygg i järn!


Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...