Sidor

torsdag 9 juni 2011

Köket är på gång

Idag började vi montera köket. Jag var väl kanske mest i vägen för snickarna men det är ialla fall kul att vara med och se hur det växer fram! Luckorna är Ramsjö Svart från IKEA. Vi sätter dem med täcksidor mellan varje skåp och med framdragna socklar så att det skall bli innanförliggande luckor.
Köksön är fortfarande på idéstadiet, får väl se om jag kan övertala antingen maken eller snickaren att bygga den så som jag tänkt.
Till detta blir det bänkskivor i betong, porslinsho och en rejäl blandare från Tapwell.


Har också hittat fina skålhandtag till lådorna. Till luckan till hörnskåpet blir handtaget en riktig specialare...
Vitvarorna till köket blev slutligen även dessa från IKEA. Gillar den svarta ugnen i gammal stil och den breda fläkten, båda känns robusta och ger lite industrikänsla. 

100-åringen är på plats!

Efter en liten kupp mot min käre make så är nu den 100 år gamla skafferidörren på plats. Bästa Snickar-Patrik hade just en sådan dörr jag letat efter över och kunde tänka sig att avvara den! Väl på plats fick den också godkänt av maken... Ovanför dörren är 3 rutor som skall fyllas med ljungrosa glasrutor som Sanne på spiradesign hade över från smycketillverkningen. Inuti blir det tapet och vita konsollhyllor.

100 åringen som hoppade in i skafferiet!

Planering av köksön!

All panel på plats.

Nu är våra snickare tillbaka efter en period av andra uppdrag, så nu händer det en del hel i huset. All panel är nu på plats i entré, kök, matplats och vardagsrum. Blev precis så snyggt som vi föreställt oss!
Även parketten (som var så svår att ta ett beslut om!) är nu lagd och blev riktigt bra! Bild på denna kommer senare då den nu har täckts över för målarna.

TV-rum

Matplats

Vardagsrum

Entrén mot gästbadrummet

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...