Sidor

fredag 29 april 2011

Tapeter igen

Denna gång till arbetsrummet, som kommer att vara dotterns rum under kanske första året innan vi gjort klart hennes loftrum. Hon & jag gjorde en lyckad tur till färgbutiken och enades snabbt (mycket snabbt!) om en ljuvlig tapet med syrenklasar. Tvärstopp från maken som redan fastnat för en annan, som jag i och för sig tycker mycket om också. Förhandling med dottern inleddes. Fick OK för nya tapeten OM, hon får behålla farfars lilla sekretär som sin i sitt rum! Ingen Blocket-försäljning av sekretären alltså, dottern nöjd, maken nöjd och jag är nöjd! visar båda tapeterna nedan.


"Falsterbo" från Boråstapeter - den blir det inte.
"Nordic Blossom" från Flügger - den blir det!
Tillsammans med Farfars sekretär (sminkbord?)...
och Farmors fina karmstol som får ny vit färg.

Badrummen är på gång

Ett par raska plattsättare från Kakelspecialisten är nu på plats. Räknar med att allt blir färdigkaklat under nästa vecka. Eftersom takhöjden är så generös så bestämde vi att inte kakla hela vägen upp till tak, förutom i duschutrymmena. Det blir vitt blankt 20 x 20-plattor på väggarna och en antracitgrå klinker på golven. Plattorna handlade vi själva på K-rauta och Coop och sparade många hundralappar per kvadratmeter på det...

Ovanför kaklet kommer att målas i en mörk färg som tar upp färgen på klinkersen. Stilen blir enkel & klassisk, inspirationsbilder och mera materialval kommer snart!

torsdag 28 april 2011

Grannhuset

Eftersom våra blivande grannar bor i Skåne så försöker vi dokumentera även deras bygge via bloggen, så att de kan följa vad som händer. I går morse hade vi en strid ström av betongbilar här utanför, grannarna fick sin platta gjuten. Nu står den där så fin och jämn under ständig bevattning. I morse kom världens längsta limträbalk till deras hus. Lastades av med traktor och en liten, liten man från Moelven, såg riktigt riskabelt ut ett tag! Som tur är gick allt bra och nu ligger den där. Kul att bo mitt i byggplatsen, här händer alltid något!
söndag 24 april 2011

Josef Frank i sovrum & skafferi?

Funderar på att ha denna underbara, somriga tapet på väggen bakom sänggaveln och i det lilla skafferiet!
Tycker detta mönster passar lika bra i nybyggt modernt som i ett sekelskifteshus. Maken har inte sagt varken bu eller bä till detta ännu, så jag får väl skynda mig att beställa...

Snickarpaus

Våra snickare ligger för långt före med vårt hus - och passar därför på att göra lite akutjobb på andra ställen under ett par veckor. Tråkigt när det inte händer så mycket på bygget men samtidigt kan vi låta huset "sjunka in" lite och planera för inredningen. Den invändiga träpanelen har delvis kommit på plats och den gillar vi! Panelen skall sitta överallt i huset förutom sovrummen och badrummen.söndag 10 april 2011

Skafferi

Lite bilder från det blivande köket. Är mest nöjd med skafferiet. Inte så stort men ändå, ett riktigt skafferi! Ser fram emot att få börja visa bilder på inredningen i huset och inte bara byggbilder! Snart...lördag 9 april 2011

Nu är det tomt i boet!

Presenningen som skyddat kaninboet blåste bort i gårdagens storm. Vi lyfte försiktigt på brädorna och kikade in - boet var tomt! Förhoppningsvis har kaninhonan flyttat sina små till en säkrare plats och försvinnandet har inget att göra med traktens katter... Om ungarna har klarat sig lär vi väl få se när vi fått i ordning vårt grönsaksland!


Det tomma boet


fredag 8 april 2011

Från första parkett!

Kan vi nu följa våra grannars hus. Idag påbörjades grunden.


Från lillstugans köksfönster

Provtryckning!

Idag provtrycktes vårt hus. Detta blir ett kvitto på om huset är tillräckligt tätt för att klara energiberäkningen. Resultatet blev utmärkt; Vårt hus är det med hittills bästa resultatet av alla hus från Varbergshus som provtryckts! Gott betyg till våra snickare med andra ord och till Ida, vår trainee på Varbergshus som varit med och tejpat runt alla fönster!

Tryckutrustningen installerad
Alla öppningar täpptes till innan test, här en Freshventil.

Lasse och Cissi...

Patrik & Ida tar en välförtjänt fika efter provtryckningen


torsdag 7 april 2011

Trädgårdsplanering

Häromdagen hade vi besök av Katarina från Ölmanäs Trädgårdar som delgav oss värdefulla tips om hur vi skall gå tillväga för att göra en plan över trädgården. Mycket idéer hade vi, men vi behövde lite hjälp att knyta ihop dem till ett bra resultat. Nu återstår en hel del skissarbete och planering, hur vi skall omvandla våra jordhögar och schaktmassor till en mysig trädgård med olika "rum". På önskelistan står bland annat: Friggebod/ateljé i samma stil som husen, gärna med vidbyggt växthus, en skyddad uteplats, kanske en liten pool/badtunna, grusgångar, insynsskydd & växtstöd av armeringsjärn, stora krukor av betong och så en liten köksträdgård, helst skyddad från kaniner och rådjur... Intressant och lärorikt att få tips och tankar från ett trädgårdsproffs!

Inspirationsbilder lånade från nätet.

 "Sommartorpet" 2004, ungefär samma miljö som runt vårt hus.


Trädgårdslider från Hasselfors, högt upp på önskelistan!onsdag 6 april 2011

Snart får vi grannar!

Nu är markarbetena i full gång för våra grannar Jenny & Clay! Vi kan följa arbetet från första parkett från lillstugan. Skall bli spännande att se ännu ett hus ta form och vi ser fram emot att få grannar här så småningom! Här följer lite bilder.

Äntligen ett beslut!

Tänk att små detaljer kan ta sån oerhörd tid att besluta om. Jag som brukar ha väldigt lätt att ta snabba beslut körde fast fullständigt på vilket golv vi skulle ha i huset. Det har gått från slipat betonggolv till mörkbetsad ek, till vitlaserad ek, till vit ask och via en fundering om ekplank tillbaka till den vitlaserade eken! Nu är det i alla fall klart; ekparkett Milky White från Tarkett. Puh!

 

lördag 2 april 2011

Oväntad tillökning i trädgården

I dag hade vi planerat att röja bort all överblivet virke där Farfars altan skall byggas så småningom. Efter att ha burit bort en hög med plank upptäckte vi ett kaninbo under brädhögen! Två små hårlösa, troligtvis helt nyfödda små kaninungar låg och tryckte i sitt bo av gräs och kaninull. Bara att lägga tillbaka planken och presenningen igen! Altanen får nu vänta ett par veckor tills kaninungarna förhoppningsvis är stora nog att lämna boet. Vi håller tummarna och försöker hålla grannens katt borta från boet. Hoppas kunna visa bilder på 2 små dunbollar här inom kort!
Här under presenningen ligger de små.

Huset börjar få kläder!

Snart är all järnvitriolpanel på plats. All ytterpanel sätts med rostfria spik för att undvika rostutfällningar. Nackdel; spiken är svindyr! Vi tröstar oss med att vi aldrig behöver lägga ut pengar på att måla om fasaden (eller tid för att göra det :-) ).

När panelen är på plats fortsätter arbetet inomhus och på fredag skall huset provtryckas för att kolla tätheten. Mycket med de nya energikraven...


Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...